Auticoaching

Wie ben ik?

Hallo!

Ik ben Maura Vervliet. Vanaf juli 2024 werk ik als zelfstandige psychologisch consulente en auticoach bij Aluna Groepspraktijk.

In 2014 ben ik afgestudeerd als psychologisch consulente. Ik volgde de bacheloropleiding Toegepaste Psychologie: school- en pedagogische psychologie aan de Thomas More Hogeschool te Antwerpen.

In 2016 ben ik afgestudeerd als auticoach aan de AP Hogeschool. Ik volgde een tweejarig specialisatie-opleiding om me helemaal te verdiepen in autismespectrumstoornissen.

In mijn voorbije carrière heb ik vooral gekozen voor het onderwijs, zowel kleuter, lager als hoger. Mijn vooropleiding liet me toe om kinderen, hun ouders en hun leerkrachten te ondersteunen in het leren. Neen, niet puur de tafels vanbuiten leren of lettertjes lezen, maar eerder om vanuit motivatie, doorzettingsvermogen, eigen talent, zelfvertrouwen en veerkracht gelukkig naar school te komen en plezier te beleven aan leren.

Ook in het hoger onderwijs kreeg ik de kans om studenten te begeleiden in alles wat student-zijn betekent: studiebegeleiding, lessen volgen, taken maken, examens voorbereiden, huishouden op kot organiseren…

Mijn kennis over gedragsproblemen, ontwikkelingsstoornissen en leerproblemen helpt me om moeilijkheden vanuit andere "brillen" te bekijken. Op die manier werken we samen: jij als expert van jezelf of van je kind en ik als professional.

Samen met jou en je kind bewandelen we de hobbelige weg om met vallen en opstaan een stapje verder te komen. Alleen zo kunnen we groeien. Het is altijd de moeite waard!

Waarom ik voor specialisatie autisme koos?

Ik ben erg geïnteresseerd in de manier van waarnemen, denken en beleven zoals personen met autisme doen. Het is boeiend en leerrijk om de andere kijk op de wereld te begrijpen. Een autivriendelijke aanpak kan veel misverstanden, onduidelijkheden of onzekerheden wegnemen. Een duidelijke communicatie waarin iedereen elkaar juist begrijpt is zo waardevol.

Ik zie het dan ook als mijn missie om deze autivriendelijkheid uit te dragen. Ik wil dat je ook de talenten kan zien wat jou of je kind nu net zo uniek maakt.


 Duidelijke communicatie is zo waardevol!