Marie

Hallo!

Ik ben Marie Hosten, zelfstandige logopediste sinds februari 2022. Voor ik in het werkveld stapte, volgde ik de opleidingen Orthopedagogie en Logopedie & Audiologie aan Hogeschool Gent. Beide opleidingen gaven me inzicht in het algemeen welbevinden van het kind. Ik streef er dan ook naar dat elk kind zich goed voelt tijdens de logopedische therapie.

Waarom ik voor logopedie koos?

Ik hou ervan om samen met kinderen en jongen hun talenten te ontdekken en deze dan ook verder te ontwikkelen. Kinderen zien groeien in hun kwaliteiten en hun zelfzekerheid is het meest waardevolle aan dit beroep. Ik streef naar een geïndividualiseerde aanpak, waarbij de sterktes en kwaliteiten van het kind belicht worden. Ik daag mezelf graag uit om telkens op een creatieve manier aan de slag te gaan, volgens de interesses van het kind.

Kinderen zien groeien in hun kwaliteiten en hun zelfzekerheid is het meest waardevolle aan dit beroep.

Specialisatie

Tijdens mijn opleiding logopedie merkte ik meteen dat de specialisatie OMFT mij enorm interesseerde. OMFT staat voor oro-myofunctionele therapie. Ik hoor je al denken: 'oro-myo…wat?'. Dat is een moeilijke term die staat voor het onderzoeken en behandelen van afwijkende mondgewoonten. Meer informatie hierover kan je vinden bij 'problematieken – OMFT'.

Na mijn studies heb ik me hier dan ook in bijgeschoold. Ik volgde in 2022 de basiscursus OMFT bij Kwec. Hier leerde ik enorm veel bij over de diagnostiek en het behandelen van aanwezige afwijkende mondgewoonten.

Opleidingen

  • Bachelor Orthopedagogie (september 2016 - juni 2019)
  • Bachelor Logopedie & Audiologie (september 2019 - februari 2022)


  • Samen sterk in de ondersteuning van taalproblemen bij meertalige kinderen (Gent, 10/11/22)
  • Spraak Booster Fundamentals (online traject, 05/10/2023 tot 14/12/2023)

  • Cursus Niels Hulsink: combining TMJ, SDB and Myofunctional disorders (Kontich, 23/11/2023)

  • Kwec basiscursus OMFT - Logopedie en tandheelkunde (Beveren, april 2022)

  • Het CLOSER-model: principes van motorisch leren inzetten bij fonetische spraakklankstoornissen en SOD (Gent, 08/12/2023)

  • Let's speak academy - Masterclass materialen binnen OMFT (juni 2024)